Retete culinare
Tocana de legume si oua
INGREDIENTE
3 catei de usturoi zdrobiti,
300 gr rosii mari, coapte, tocate mare,
1 ardei gras rosu, fara seminte, taiat felii subtiri,
1 ardei gras verde, fara seminte, taiat felii subtiri,
...
Plachie de cod cu fasole
Ingrediente (2 Porţii):
600 g
cod-file
200 g
fasole boabe
100 ml
vin alb
2
cepe uscate
2
cepe...
Plachie de cod
Ingridiente:
2 linguri ulei de masline; 1 ceapa medie; 1 ardei gras verde; 6 rosii lunguiete; 1 catel de usturoi; 750 gr fileuri de cod, fara piele; 1 1/2 lamaie; o mana de pantrunjel proaspat; 3 linguri de vin alb sec; 3...
File de cod negru și orez cu nuci
Ingrediente (2 Porţii):
120 g
orez brun
2 linguri
nuci măcinate
1 lingură
ulei de măsline
1
cățel mic de usturoi
1
creson
2 linguri
pătrunjel...
Cod sub crustă de ierburi cu piure de cartofi
Ingrediente (2 Porţii):
400 g
cartofi sfărâmicioși la fierbere
sare
2
fileuri de cod (de aprox. 150 g)
suc de lămâie
piper cu lămâie
1/2...
Retete culinare de post
Vinete tatar
Ingrediente (4 Porţii):
500 g
vinete
2
căței de usturoi
1
lingură de capere
80 g
măsline verzi (făsă sâmbure)
frunzulițe de...
Vinete la grătar umplute cu ardei capia
Ingrediente (5 Porţii):
2
vinete mari
6
ardei capia
1
lămâie
ulei de...
Suc de castraveți
Ingrediente (2 Pahare):
100 g
fulgi de gheață
6
castraveciori
1/2
lămâie
Mod de preparare:
Se spală bine castraveciorii și li se...
Deserturi
Biscuiți de casă cu migdale
Ingrediente (4 Porţii):
400 g
migdale uscate
200 g
zahăr
4
ouă
esență de rom
Mod de preparare:
Se toacă migdalele în mașina de tocat. Se pune făina...
Biluțe Mozart făcute în casă
Ingrediente (20 Bucăţi):
100 g
nuga
100 g
masă brută de marțipan
100 ml
vișinată
2 linguri
fistic tocat
130 g
zahăr pudră
100...
Piersici la cuptor cu migdale!
Ingridiente: // 4 portii//
* 5 piersici mari si coapte, dar ferme;
* 10 caise uscate, tocate marunt;
* 6 biscuiti cu migdale sau pricomigdale faramitate;
...